8 Mart 2009 Pazar

Teksas macerası

Bugünlerde evimiz oldukça sakin. Neden mi? Bazı arkadaşlarımız (Emin, Mustafa, Faruk) Teksas'da rodeo olayından payına düşeni kapmak için 3 gün önce Teksas'a gitmiş bulunuyorlar :)

Alınan istihbaratlara göre Teksas'da 20 gün süren rodeo ve konser etkinliği sırasında pedicab cilerde otopark-stadyum arasında çalışarak mühtiş paralar kazanıyorlarmış. Sadece bahşiş usülü çalışılan yerde günde yaklaşık 100 müşteri alınabiliyormuş. Bu da oldukça yüklü bir bahşiş demek tabii ki :)

Eh gidebilen gitti. Onlar okula ara verdikleri için rahat rahat gittiler. Biz ise tıpış tıpış okulumuza gidip onların garajı açıp-kapama görevini üstlendik. Aslında Teksas işi tam benlik bir işmiş. Otoparkın önüne pedicabciler sıra oluyormuş ver hiç durmadan bir ileri bir geri insan taşıyorlarmış. Saniye durmaya bile vakit yokmuş. Ne güzel antrenman olurdu be! :)

Aslında gelen ilk haberler çok iyi değil. Hafta içi zencilerin ağırlıklı olması nedeniyle bahşişler yarım dolar (!) ve 1 dolar arasında geziyormuş :) Fiyat söylemek kesinlikle yasak. Eğer şikayet edilirseniz polis sizi tutuklayıp götürüyormuş. O yüzden ne verirlerse razı olacaksınız.

Şu anda bu maceraya ilişkin bir fotoğraf yok elimde ancak arkadaşlardan haber geldikçe sizlerle paylaşacağım elbette :). Hey gidi hey, biz öğretmenler, mühendisler, mimarlar, işletmeciler... Şu anda para kazanabilmek, hayatımızı sürdürebilmek, borçlarımızı ödeyebilmek için neler yapıyoruz :)

Ama güzel be, bizim torunlarımıza anlatacağımız çok şey olacak :)...

Hiç yorum yok: