4 Ağustos 2008 Pazartesi

Anılar...Anılar...

İşlerin durgun gittiği bir gün Bekir ile Times da ard arda sürüyoruz. Tam Times'ın ortasında (bir önceki gönderideki fotoğrafda görünen yer) kırmızı ışıkta beklerken bir aile beni durdurdu.

-Bilmem ne parkının yanındaki suitlere gideceğiz kaç para?

Kıvırcık dumur olmuştur. Adresi bilmediği gibi kaç para sorusuna atacak bir fiyat düşünmektdir.Vakit kazanmak için konuyu uzatır.

-Bu bahsettiğiniz yer grand zero da aşağılara doğru bir yerlerde değil mi ?
-Evet.

Tam o sırada trafik ışıkları yeşil olmuştur ve millet kornalara basmaya başlamıştır bile. Kıvırcık adamları almak istiyorsa acele etmeli fiyat söylemeli.

-Tamam tamam atlayın 35$ bisiklet başına götürürüz.

3 kişi bana 2 kişi Bekir'e bindiler ve yola çıktık. Broadway'den aşağı tam gaz gidiyoruz. İçimden bir ses Bekir'in bana küfür üzerine küfür saydığını söylüyor :D. Çünkü Times turu alarak 30$ kazandığımız bir yerde sıfıra 35$ a gidiyoruz :D.

Biz hala zanndiyoruz ki 40 blok sonra aşağılarda bir yerlerde inecekler. Derken genç oğlan bir yerlerden harita çıkartıyor.

-Göster bakayım nereye gidiyonuz bir göreyim

Gösterdiği yer Manhattan Köprüsünden de uzakta yani sıfır noktasından sonra bilmem kaç street daha uzakta deniz kenarında bir yer. Biz tabi şoklarda. İçimizden sıçtık şimdi sözünü tekrarlaya tekrarlaya devam ediyoruz. Hemen otoyolun kenarındaki bisiklet yoluna çıkıyorum. ORası hem düz hemde trafik ışıkları yok. Git Allah git bitmiyor tabi yol :D

Yaklaşık 40 dakika sonra genç çocuğun co-pilotluğu ile gidecekleri kaldırımlara çıkarak insanları yararak buluyoruz.

Birer birer inmeye başlıyorlar.

genç oğlan : Off yürüyemiyorum ayağım uyuşmuş (3. elemanı genç oğlanın kucağına vermiştikde :D)

Kıvırcık : Sen mi yoksa ben mi yürüyemeyen ?.. Gülüşüyoruz...:) ( Onca yol çekmişiz adamları ne de olsa di mi :))

Ve ödeme vakti geliyor. Adam tabii durumun farkında. Buraya ilk kez geldiğimizi ve yorulduğumuzu anlamamak büyük salaklık olurdu zaten :D. Adam cüzdanı çıkartıyor paraları eline alıyor ve..

- Ne kadar istiyorsanız söyleyin bakalım.

İçimden bisiklet başına 100$ demek geçiyor ama bir anduraksyorum demesem mi acaba diye. Bu sırada biz adamın karşısında ter içinde of puf yoruldu ayaklarına yatarken ikimize birer 50lik uzatıyor.

- Nasıl? Bu iyi bir başlangıç mı?

- Bekir ile Kıvırcık gözleri açılmış bir şekilde
- Ooo yes It's a good start ! (Millet yarılıyor gülmekten)

Bunun üzerine adam birer 10 luk daha uzatıyor.

- Is this a good continue ?

Bu lafın üzerine Bekir:

- Yes yes Good Continue, continue... :D

Keşke "bad continue" deseydik :D adam birer 5 lik ile devam etti. Sonra bu kadar yeterli mi diyince "ehh" desekte ilk başta söylediğimizin iki katına yakın olunca durduk artık. Razı olduk tabii ki 65 er dolara :D.

Aynı yolu boş olarak 20 dakika da döndük ama neymiş : Anlamadan dinlemeden yolcu alanın hakkından 2 power jel gelirmiş :D ( Hala ders almıyoruz yani hehe )

1 yorum:

Hasan Çağrı dedi ki...

Abi bir musubet bin nasihattan iyidir demişler :d