24 Temmuz 2008 Perşembe



Hep turistler değil elbette taşıdıklarımız. Kimi zaman bunalan, iflas etmekte olan New York trafiğinde bir toplantıya, bir iş görüşmesine yetişmeye çalışan yerli halk da konuğumuz oluyor bazen.

Aslında bu fotoğrafı buraya koymam pek doğru değil :). Çünkü çalışanların pedicab lere binmesi yasakmış. Çekmemi istemedi ama bunu söylediğinde artık çok geçti :). Kusura bakmayın ama sizde arşivde yerinizi aldınız :D

Bu arada yeri gelmişken bisikletin bir özelliğine değinelim. Bisikletlerimiz açılır kapanır bir tenteye sahip. Yağış ihtimali baş gösterdiğinde ilk etapta üst kısmı açıyoruz. Bu yolcularımızı hem rüzgardan hemde hafif yağan yağmurdan koruyor. Eğer yağmur devam ederse oturdukları koltuğun altından şeffaf ön kapıyı çıkarıp takıyoruz ve böylece tam koruma sağlıyoruz. Yani anlayacağınız yağmurda da müşteri taşımaya devam ediyoruz :D. Olan bize oluyor o ayrı :)

Aklınıza şöyle bir düşünce gelebilir. Yağmur yağdığında sığınacak delik arıyorlardır, çalışmıyorlardır kesin... Hayır. Aksine yağmurun yağmasını bekliyoruz :D. Çünkü yağmur yağdığında herkes kaldığı yere gitmeye çalışıyor ve herkes deli gibi taksi arıyor. Bu esnada bize de gün doğuyor ve çok iyi fiyatlara yolcu alabiliyoruz. Evet ıslanıyoruz belki ama değiyor. Mesela dün akşam gece 9 a kadar sıfır çekmişken ( hilton otelin önünde pedicab üzerinde uyuyakalmışım da :)) bir anda bastıran sağnak sayesinde 1.5 saat içinde 150$ yaptım. Tabii bunda George Michael konseri ve broadway şovlarının etkisi de yok değildi :).

Keşke hep konser olsa da hep de yağsa. Ne iyi olur :).

Hiç yorum yok: