27 Temmuz 2008 Pazar

Subway



New york şehrinin trafik yükünün büyük bir çoğunluğunu yer altı metrosu üzerine alıyor. Bundan 100 yıl önce bizler ellerimizde tüfekler savaşırken adamlar oturup bütün şehri delik deşik edip her yere metro hattı çekmişler. Şehir içinde metro ile ulaşamayacağınız yer yok gibi. Zaten tabeladan da bunların bir kısmını (!) görüyorsunuz. Adamlar her hat için bir isim bulmaktansa alfabe ile işi çözmüşler. A,b,c,d... oho gidiyor da gidiyor. Biz ise şimdilik sadece N ve D hatlarını kullanıyoruz. Evden merkeze gelişimiz yaklaşık 1 saat kadar sürüyor.

Metro istasyonlarında da amerika mantığı ön planda tabii ki: "Çalışıyorsa elleme". Her taraf dökülüyor ve genelde çöpler yerlerde :). Boyalar kalkmış, borulardan sular şıpır şıpır yerlere akmış, fareler bu saunadan bozma istasyonu mesken almış. (bu konuda fotoğraf yakında gelecek, keza daha fareyi yakalayamadım makine ile :))

Metrodan bu kadar bahsetmişken bir gün sonu fotoğrafı koymadan da geçemeyeceğim. Saat sabaha karşı 3 cıvarı. D trenindeyiz. İşi bitirmiş eve dönüyoruz. Tüm günün yorgunluğuna artık vucudumuz dayanamıyor. Bizim pedicab kardeşliği dağılmış bir vaziyette son durağa doğru ilerliyor :). Ortadaki Ömer'in uyanık durduğuna bakmayın. 1 dakika önce flaşlı bir görüntü aldığımdan uyandı :D.

5 yorum:

Hasan Çağrı dedi ki...

ordaki herkez Türk mü peki kıvırcık?

Unknown dedi ki...

kaldığı evdekiler türk 0oldugundan genelde onlarla

pedicab piyasasının %30-40 ı, hem sürücüler hem işverenler arasında, türktür. Türk yogun bir sektörde oldugundan cok da yabancılık hissetmedigini düsünüyorum :)

Kıvırcık dedi ki...

Evet hepsi türk ve ev arkadaşlarım. Soldan sağa Bekir,Ömer, Faruk

Adsız dedi ki...

O kadar istiyosan ben sana gonderym bi fare resmi bugun bisikletle gectim ustunden,ny un ortasinda:) bu arada bende resmimi istiyorum kardesim bi yolla gorym yaw:)). Ercanny

Adsız dedi ki...

İşi yapan bilir yoruculuk kısmını.Birde sadece sokakta çalışıp durmuyorsanız...( Ömer )